Till innehållet

På gång - 25 april 2019

Ignite on Tour

Efter att under två intensiva dagar ha besökt Ignite on Tour i Stockholm kan man sammanfattningsvis säga att Ignite on Tour i Stockholm bjöd på många intressanta talare och bra innehåll.

Roligt att se hur mycket krut Microsoft just nu lägger på att uppmuntra företag och organisationer att samarbeta med deras genom tiderna snabbast växande produkt - Teams. Kanske inte så konstigt då Teams ju i mångt och mycket knyter ihop de många funktionerna i Office 365 och SharePoint Online vilket gör det lättare för användarna. Känns riktigt bra att vi på TH ligger långt framme vad gäller just de teknologierna.

Intressanta talare var bland andra Dux Raymond Sy vars föreläsning How to be a Rockstar Presenter in 5 Steps var både rolig, inspirerande och lärorik. Vad annars med den titeln på föreläsningen? Roligt också med ett ämne som man kanske inte normalt hittar på agendan på en Tech-konferens. Dux körde även en mycket uppskattad dragning om hur man skall få till en sund balans mellan privat- och arbetsliv eller som Dux föredrog att uttrycka det; en integration mellan privat- och arbetsliv. För som Dux sade; du har inte ett arbetsliv och ett privatliv, du har bara ett liv. Rätt eller fel?

En annan intressant föreläsare var Martin Rinas som under sin dragning Manage Microsoft Teams effectively while staying secure and compliant pratade mycket om de mekanismer som finns i Office 365 för att säkerställa att plattformen är säker och uppfyller de regulatoriska krav som en organisation eller företag ställer på den.

Tiberiu Tibi Covaci

Tiberiu ”Tibi” Covaci fick avsluta årets upplaga med föreläsningen The State of .NET under vilken han pratade om vilka tekniker man skall undvika och vilka man skall fokusera på framgent för att ligga rätt i tiden. Det visade sig att de teknikval vi gjort på Teknikhuset linjerar oerhört väl med vad Tibi pratade om vilket känns gött. Visste ni förresten att Microsoft är det företag som bidrar med mest öppen källkod i världen just nu och att kalkylatorn i Windows är numera finns tillgänglig som öppen källkod.

Enda problemet under denna tvådagarskonferens var att det fanns alldeles för många intressanta pass att välja bland.