Till innehållet

Pressrelease - 16 oktober 2020

Nytt samarbete med Rusta

Vi är glada att berätta att vi inleder ett samarbete med Rusta! Tillsammans ska vi skapa smarta lösningar som maximera nyttan med de verktyg och funktioner som ingår i Microsoft 365-plattformen och Azure.

Inledningsvis sätts ett team samman vars uppgift blir att leverera support, förvaltning och vidareutveckling av Rustas intranät. Samarbetet inkluderar support, proaktiv förvaltning och vidareutveckling av intranät vilket baseras på intranäts- och samarbetsplattformen Valo.

Vi levererar sedan länge tjänster såsom skräddarsydd utveckling, ärende- och dokumenthantering inom ramen för SharePoint Online, Microsoft 365 och Azure och har varit partner med Valo sedan drygt ett år tillbaka. Under den tiden har många kunder i Umeå men även kunder i andra delar av Sverige valt att implementera intranäts- och samarbetslösningar baserad på Valo med Teknikhuset som leverantör.

– Målsättningen är att kunna erbjuda våra kunder bästa möjliga tjänster utifrån deras unika behov och önskemål. Vi vill hjälpa våra kunder att nå sina mål, säger Tommy Eriksson, kundansvarig på Teknikhuset. Extra häftigt med tanke på den rådande pandemin är också att hela resan från första mötet till avtalstecknandet skedde helt och hållet utan fysiska träffar, fortsätter Tommy.

”För oss på Rusta är det viktigt med en samarbetspartner som är kunnig och lyhörd för verksamhetens behov, och löser uppdrag på ett pragmatiskt och verksamhetsnära sätt. Teknikhuset är ett bra team som värdesätter enkelhet, entreprenörskap och som i likhet med oss på Rusta gillar att arbeta tillsammans”.

– Det känns oerhört roligt och hedrande att Rusta väljer oss. Det visar att vi är en spelare att räkna med vad gäller denna typ av uppdrag och samarbete, säger Andreas Lindahl CTO och affärsområdesansvarig för Digital arbetsplats på Teknikhuset.

Mer om Rusta
Rusta är en detaljhandelskedja som erbjuder ett brett sortiment av hem- och fritidsprodukter till överraskande låga priser. De vill att kunderna ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos dem. Det första varuhuset öppnades 1986 i Gävle och snart 35 år senare har Rusta nära 170 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland.

Mer om Valo
Valo är en modern och intelligent intranäts- och samarbetsplattform som bygger helt på Microsoft 365 och SharePoint Online Modern. Valo för samman alla funktioner i SharePoint Online till en användarcentrerad lösning som kan driftsättas på veckor, inte månader. I Valos produktportfölj finns förutom intranätsdelen även stöd för att integrera intranätet i Microsoft Teams, en funktion för att bygga extranät samt en lösning för att i Microsoft Teams tillvarata medarbetarnas idéer och kreativitet. I produkten följer också med en app för Microsoft och en intranätsapp för iOS och Android vilket gör intranätet extremt tillgängligt.