Till innehållet

Pressrelease - 17 januari 2019

Teknikhuset inleder partnerskap med det finska bolaget Blue Meteorite

Teknikhuset inleder partnerskap med det finska bolaget Blue Meteorite och kan därmed leverera den flerfaldigt prisbelönta plattformen Valo Intranet till den svenska marknaden

Teknikhuset är partner med det finska företaget Blue Meteorite. I och med partnerskapet kan vi, med hjälp av Blue Meteorites plattform Valo, snabbt leverera användarcentrerade intranät och samarbetslösningar som integrerar med den digitala arbetsplatsen. 

Svårigheter att söka och hitta bland information, innehåll och medarbetares kontaktuppgifter på intranätet kan leda till frustration och brist på produktivitet på arbetsplatsenÄr medarbetarna dessutom utspridda geografiskt kan detta ytterligare komplicera situationen.  

Intranät har på senare år genomgått en transformation, mycket tack vare förbättringar i intranätsplattformar såsom SharePoint och genom introduktionen av nyckelfärdiga lösningar som fungerar redan från start såsom Valo. Fokus har också förflyttats från envägskommunikation till att intranätet skall vara en plattform för samarbete, den digitala arbetsplatsen. 

Valo Intranät är en modern och intelligent intranätslösning som bygger helt på Office 365 och Modern SharePoint och som för samman alla funktioner såsom säkerhet, indexering och den kraftfulla sökfunktionen i SharePoint till en användarcentrerad lösning som kan driftsättas på veckor, inte månader.  

Intranät byggda med hjälp av Valo är personaliserade, användbara och designade för att hjälpa användarna att hitta innehåll och medarbetare snabbtPlattforment erbjuder intelligenta sökfunktioner som ger sökresultat baseras på användarnas roll eller grupptillhörighet. Det är möjligt att söka efter medarbetare utifrån namn, var de jobbar eller vilken kompetens de har. Personaliseringen innebär att användaren eller gruppen i första hand ser det innehåll som är relevant för just dem eller den grupp denne arbetar i. 

Självklart måste också ett modernt intranät vara tillgängligt i mobilen vilket är varför Valo Intranät också finns tillgängligt som en mobil app med stöd för pushnotiser. Appen kan laddas ned för iOS eller Android.  

Blue Meteorite har ett nära samarbete med Microsoft och Valo Intranet är byggt helt enligt Microsofts rekommendationer kring hur man implementerar en hållbar och framtidssäker lösning som inte påverkas av de regelbundna uppdateringar som Microsoft gör i Office 365 och SharePoint Online. 

Teknikhuset har lång erfarenhet och en gedigen kompetens kring att stödja olika företag och organisationer i deras digitalisering. “Vi är stolta över detta partnerskap och ser fram emot ett långsiktigt samarbete tillsammans med Blue Meteorite. Valo är en plattform som vi verkligen tror på och som linjerar med det sätt på vilket vi själva vill bygga lösningar i Office 365 och SharePoint på.”, säger Andreas Lindahl, CTO på Teknikhuset.  

Valo Intranet er utrolig spente på vårt nye samarbeid med Teknikhuset, og hvilke muligheter det gir oss for vokse i det svenske markedet, med vår moderne Intranet løsning. Vi gleder oss til samarbeidet, og ikke minst til å sammen med Teknikhuset levere Valo Intranet til kunder i Sverige, slik at de kan få gleden av det markedsledende produktet basert på Modern SharePoint som også har vunnet mange priser.säger Knut Relbe-Moe, Product Evangelist & Partner Manager på Blue Meteorite.