Till innehållet

På gång - 11 april 2019

UmeDev

Idag besöker vi Umeås egen utvecklarkonferens Umedev med många intressanta talare på plats. Peter Byström höll en intessant dragning om Cynefin, (googla hur det uttalas), som lärde oss hur viktigt det är att kunna hålla kolla på de trender och förändringar som ständigt sker omkring oss.

Intressant var också att lyssna på hur våra kontorsgrannar Storytel lyckats med sin transformation från en egenhändigt hostad monolit till en molnlösning som bygger på mikrotjänster och som hostas i Googles moln.

DevOps är ett ämne som engagerar många vilket Jonas Andersson, som jobbar på Sartorius, pratade om på sin fullsatta dragning. Det är inte förvånande att företag som har koll på DevOps levererar högre kvalitet, tjänar mer pengar och har fler nöjda medarbetare som känner mindre stress.

Spännande att se om WebAssembly verkligen kommer att revolutionera webbutveckling vilket Linus Lagerhjelm från Omegapoint förutspådde.

Väldigt roligt att en konferens av utvecklare, för utvecklare i Umeå lockar så många engagerade besökare. Väl värt att sponsra!